Összes oldalmegjelenítés

2011. január 23., vasárnap

Strand - Waiheke beach

A KIRÁLY GABI JÓKÍVÁNSÁGAI meghallgatásra találtak és az idő szar.
Sebaj, ez volt életünk legjobb és legszórakoztatóbb strandolása ;-)

Amikor még a Gabi nem olvasta a blogunkat és nem kívánt minden jót nekünk, akkor még 7ágra sütött a nap, meleg volt (le is égtünk rendesen) de a 22-23 fokos óceán nem volt túlságosan sokáig marasztaló a számunkra....na de ma !
Hajnalban égszakadás és földindulás volt, esett mint az állat és irgalmatlanul fújt a szél is. Reggel persze lementünk a partra ahol azt tapasztaltuk hogy gyakorlatilag majdnem többen vannak lent mint a jó időben és mindenki bent a vízben, surf-osok, deszkások, strandolók.
A levegő hőmérséklete leesett olyan 20-23 celsius fokra és kb. a víz is ennyi volt, de a lényeg, a minimum 2-3 méteres hullámok !
 Pár gyors fotó, rohanás vissza  a kéróhoz a strandcuccokért ;-)
Én rafinált voltam, az úszós bermuda gatya alá felvettem egy fecskét is....az Anikón kétrészes fürdőruci volt, de gyakran csak volt :-)


Hullámfürdő, -hitelesebb volt mint a Palatinusz strandon :-)


.

Valami egy-másfél órát voltunk bent, úgy hogy észre sem vettük és nem hogy nem fáztunk hanem holtfáradtan kimelegedve vergődtük ki magunkat a partra....készült videó és fotó is :)


Tegnap délután mikor lesétáltunk a partra, pont apály volt. Ez itt brutálnagy, lelépkedtem / lemértem, vagy 35-40 métert visszahúzódik az óceán. Ilyenkor lehet a pesti gyerekeknek jókat bogarászni és guberálni a homokban...csuda dolgok vannak ám ott !
A strandszéli szikláknál kagyló és csigaház hegyek, volt olyan rész ahol nem százával hanem minimum ezrével voltak a kagylók felhalmozva, lapátolni lehetett volna akár őket, annyi volt.
Találtam egy döglött ajakos halat, olyan szája volt hogy a Geranazzo Marijjja is megirigyelhetné. Láttam még valami kisméretű Pingvint is, sajnos azt is már csak a hullám hozta ki, nem saját erejéből ért partot.

parti séta apály idején

.


.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Peti!
Azt javaslom, hogy próbáld megkeresni a magyar helyesírás ellenőrzést mielőtt enter-t nyomsz! :-)
Ági

Névtelen írta...

Ja, és a Ti kívánságotok is teljesült: szálingózik a hó itthon!
Ági

az utazók írta...

...egy vilag vegi internet kavezoban ahol percre ketyeg a dolog, en sajnos kapkodok...ha kapkodok akkor sajnos igy irok es mer nincs ido visszaolvasni.Sorry !

(ja, mifele helyesírás ellenőrzést szeretnel, Singapurit vagy Zelandit ? )

Névtelen írta...

JAJ! Te mindig találsz kifogást :-)
Ági

Névtelen írta...

Sziasztok!
Most néztem meg a képeket,meg a delfin turát,bizos fantasztikus lehetett. Itthon minden rendben van,az idő nagyon hidegre fordult,igy élvezzétek a meleget!
Vigyázzatok magatokra.Millió puszi,anyu