Összes oldalmegjelenítés

2013. február 15., péntek

Lakodalom van a mi uccánkban....

...azaz esküvő....és a parton...
....ja, és összesen három egy időben :

esk001
ezt csak messziről lestük meg:

esk002
ez volt a legközelebbi, gumikerekes csónak volt az esküvői "autó"  :-)

.


esk003
ez sem volt távolabb 50 méternél onnan ahol  napoztunk :-)
 itt emeletes London busz állt a násznép szolgálatára


.
.
...egy igazi fotós nem finnyás :-)

Adok-kapok, vagy csak adok!

Meg mindig itt lebzselünk a szigeten. Ma kimentünk az itteni piacra, ahol magyar kürtös kalácsot árultak magyarok. Persze nem ettünk, itt nem az otthoni ízeket akarjuk enni.

Adok- kapok

Itt az adok kapok úgy működik, hogy adok akkor is, ha nem kapok. Segítséget például, kérés nélkül is.

Pl.
A buszosokról már tettem említést : a ház előtt ledob, csak meg kell mondani a házszámot.

Posta: igaz képeslapot nem árulnak, de felvilágosítottak, hogy hova menjünk érte.

Benzinkút : megkérdeztük hol van helyben számítógép tudorka aki megturbózza a gépünket,  készségesen elkezdtek keresgélni a helyi újságban és telefonkönyvben, a takarító fiú eldobta a felmosóját, hogy segíthessen. Elmondták, felírták papírkára a dolgokat, hogy a computer guy-t megtaláljuk.

Könyvtár - internet fél óra ingyen, csak foglalni kell az időpontot egy kis kártya segítségével, a könyvtáros néni mindent szépen elmagyaráz, ha nem tudod hogyan kell.


Traktoros férfi : a Stony Batter kiránduláson egy helyi figurától kérdeztük merre van a kiirt óceán öböl, mire ő elmondta, majd felgyalogolt velünk a domb tetejére, hogy meg is mutassa melyik domb után melyik báránynál kell befordulnunk balra :-)  (dombos, legelős rész volt a környékben farmok)

Igaz, a bárányoknak se vége se hossza nem volt azon a vidéken, úgyhogy el lehetett téveszteni azt a bizonyos bárányt, ahol balost kellett volna vennünk....el is tévesztettük ;-)

Holnap reggel megyünk vissza Aucklandba a piacra eper fagyit enni.

Anikó

tablet, piac + egy kis Vw

Viktornak üzenem magára talált a Tabletgép, most arról írok :-)

Voltunk ma  a Waiheke-i piacon, a múltkori nem magyar lángosos csapat nem volt kint, de találkoztunk egy magyar kürtöskalácsos famíliával, rendkívül szimpatikusak és kedvesek voltak, beszélgettünk velük vagy másfél órát aztán szaladtunk a helyi computer guard-hoz, aki pusztán csak kézrátétellel javít táblagépeket ;-0

Tegnap láttunk esküvőt.......hármat  (mondom, 3-at!)
 .......csak zárójelben jegyzem meg, akkor itt péntek délután volt....... mikor dolgoznak ezek ?  ;-0

Viktornak :
.

2013. február 14., csütörtök

Kirándulgatás Waiheke szigetén :


     

Ma kocsikáztunk és  nézelődtünk a környéken. Man O war Bay és Stony Batter helyeket lestük meg újra, csak most szerencsére szép, napos időben sikerült ezt.
Láttunk birkákat, néztek minket, hogy minek járunk olyan kietlen tájakon, ahol csak ők járnak. Azt hihették, hogy mi vagyunk a birkák, nem pedig ők : -) Kajálni betértünk a kínaihoz fish & chipsre,  sirályok kunyerálták a halunkat.


Itt jártunk most.
Korábban írtunk már ezekről a helyekről, itt olvasható : 

(viszont most szebb, naposabb idő volt)

Man O war Bay :




Fort Stony Batter :



Kontraszt


before Monday :)

.



after Monday :)

.

2013. február 13., szerda

tudósítás - Anikó

Sziasztok,

A koreai reptéren van pihenő rész, ahol lehet aludni, tv-t nézni, masszírozó székbe ücsörögni. Itt majdnem el is aludtam :-)
 Kár, hogy a gépen nem tudtam igazan aludni. Mondjuk az első hosszú szakaszon szerencsénk volt, mert a 3 üléses helyen csak mi ketten voltunk. Itt egy kicsit ki lehetett nyújtózni.

*********

Ez a maori-kapu fogadja az érkezőket az aucklandi reptéren


Megérkeztünk 2 nap non-stop utazás után, reggel 8-ra értünk ide, akkor otthon kedd este 8 volt.
Nem feküdtünk le aludni, csak este 7-kor, de akkor kidőltem már, mert ugye már szerda este volt itt, amikor először vízszintesbe kerülhettem. 13 órát sikerült aludni.
 Most éppen Waiheke szigeten vagyunk, még sok mindent nem csináltunk, most kezdődik csak az élet. Az idő kellemes, nem gatyarohasztó, de jó meleg, nyári öltözet kell. Most éppen kocsikázni indultunk, egy könyvtárból írok. Nem tudom hol a kukac a gépen, meg a vigyorka jel, úgyhogy képzeljetek oda... A kukacot másolom..

Még jó, hogy van egy táblagépünk és olyan jól értünk hozzá. Mindenki, még a vén szipirtyók is tudnak netezni ott ahol mi nem (valami beállítási gubanc lehet). Ezért rohanunk az írással most itt a könyvtárban. Ha valaki tudja mit nem csinálunk jól, akkor hívjon....

*********

Most kapok észbe, hogy már a negyedik napot tapossuk. Lehet, hogy uncsi lesz, de ma napsütéses időre ébredtünk és a kabócák énekeltek. Ja, és megint ettünk cserkót. Gondolom otthon is minden szép és jó, ahogy Gabi írta múltkor, pénz hullik az égből. Vagy csak megint a hó esik és lapátoltok ezerrel? (megtaláltam a kérdőjelét. lassan meglesznek a billentyűk. ékezet most sem lesz, helyesírási hiba biztos, bocsi :-)

A kompon mikor idejöttünk tegnap Waihekere, ott volt egy srác, aki múltkor (2 éve) jól kinevetett minket, mert a viharban nagyon kapaszkodtunk a hullámzásban. Itt minden a régi, nyugalom van, a buszos megint házhoz vitt minket.
Anikó

sajtos lábúak, rock & roll és egyebek

Nos, csapjuk a közepébe, minden ok, megérkeztünk!

Az ide út, címszavakban :
- Frankfurban (is) marha nagy reptér van, gumikerekes sofőr nélküli magasvasúttal mentünk át terminálból -terminálba.
- becsekkoltunk a Frankfurt-Szöul járatra, mi és meg vagy ötven dél-koreai kamasz (zömében fiúk) valami sportosztály /csapat lehettek.
 Beültek a székekbe és az első dolguk volt hogy ledobtak cipőt-zoknit.....innentől kezdve csak sajtos lábúaknak hívtuk őket magunk közt a stabil és kevésbé kellemes sajtszagnak köszönhetően, szerencsére a felszállást követően a légkondi már hatasosabban müxik ;)

Korean Air - Boeing 777

- rock & roll
 ismét egy szemernyit sem sikerült aludnom egyik hosszú járaton sem ( 11 és 10,5 óra)
 a háttámlába található infó/szórakoztató pultból a zenék közt rátaláltam egy best of A-HA klasszikusra, hátha a svéd öregfiú álomba ringat...de nem,
...majd jöttek a fiatal huligánok, a  Linkin Park viszonylag friss albuma (annak aki esetleg nem ismerné, elég zúzós zene és baromi jó) majd jött egy kis Guns N Roses, igen az a bizonyos albumuk (november rain, stb, stb) szóval hajnal  körül, 11000 méteren úgy dübörgött a rock and roll hogy a kis fejhallgató amit adnak a gépen, csak úgy könyörgött némi pihenőért....meg lehet hogy egy-két utastárs is :-)

Átutazóban  (Dél-Korea, Szöul -  Incheon airport)
- megérkeztünk Szöulba az Incheon-ra, ami egy hatalmas nagy reptér. 4 óránk volt az átszállásra és a tovább indulásra, szóval volt időnk körbejárni, nézegetni dolgokat.



a Koean Air -on a sztuvi csajok nagyon csinosak és elegánsak ....csak sajnos (számunkra)  érthetetlenül, motyogva és énekelve beszélik az angolt :-)