Összes oldalmegjelenítés

2016. december 19., hétfő

A szállásunk (Ahipara)


Ahipara, ez kicsit para ?????
Nos, azt hiszem, itt valami tévedés van.....vagy lesz......vagy itt maradunk mosogatni életünk végéig........


Ez itt, a kilátás a nappaliból:


                                                  ......ez meg a hálószobából:


                                                  ....ezzel a látvánnyal nem lehet betelni :-)

 Ez itt az épület túloldala és az amelletti domb ahol egy kis csapáson lehet lejutni az óceán partra :


                                                         ...és az étterem a főépületben :



90 mile beach - Ahipara

Ismét egy új nap, ismét az autó volánja mögött. A mostani etap 370 km, ami elsőre nem tűnik soknak, csakhogy itt nincsenek autópályák (!!!)

Amennyiben kisgyerekkel járod a világot, megfogod is merni a világ(od) összes játszóterét is :-)



Van motorway Auckland környékén ami kb. egy leállósáv nélküli autópályának felel meg, 100 km/h-s max sebességgel és az országút. Szerpentinekkel, kamionokkal, falvakkal...mondjuk, ez utóbbi elég ritka.

 Kaitaia mellett Ahipara Bay -ben vagyunk, innen kezdődik a 90 Mile Beach - ahogy a neve mutatja, - a 90 mérföldes strand. Gyakorlatilag egy egybefüggő 90 mérföld hosszú homokos partszakasz az északi sziget nyugati partját.Csodaszép!

Auckland (ismét) átutazóban

Az egy napra tervezett Hahei (Hot water / Caterdral) kirándulásunk végül kétnaposra sikerült, szerencsére az este sikerült szállást találni, így úgy döntöttünk 2 napra húzzuk el az egy napra tervezett látnivalókat .
(képek - a szállásunk strandján, estidőben...a település nevére, sajnos  ha agyon ütnek sem emlékszem)




.... még rohannunk sem kell vissza aznap (így is volt, viszont így másnap bele futottunk az Auckland és vonzáskörzete délutáni csúcsforgalmába, órákat araszoltunk a dugóban).

Másnap karácsonyi hangulatba hoztunk magunkat, vendéglátónk javaslatára elmentünk a városközpont hoz közeli, de ennek ellenére kertvárosi részre kivilágítást nézni. Korábban már írtam róla és sokatoknak szóban is meséltünk, ha Ő valamit kitalál nekünk (vagy bárkinek) annak úgy kell lenni, amit mondtam, megmondtam típusú néni......ha akarod, ha nem......nem akarsz kivilágított hópihéket, rénszarvasokat és karácsonyi fényeket látni???? Nem számít! Neked azt látni kell, mert az neked jó lesz (...) A nyomatékosítás kedvéjért (és hogy nehogy megszökhessünk vagy elsumákoljuk vagy mittudomén) még a házibácsit (cselédet) is ránk uszította sofőrformájában.....legalább most nem nekem kellett vezetnem   :-) Ja, a fények? Csodálatosak voltak, sokkot kaptunk.....még soha nem láttunk ilyet.



a háttérben a Casino torony fénylik






Maradva a karácsonyi hangulatnál, voltunk, - mi férfiak - egy autós aukción is nyálat csorgatni, hátha veszünk magunknak valami meglepit karira :-)