Összes oldalmegjelenítés

2013. február 28., csütörtök

Hahei beach & Hot water beach

Hot water beach : hát ez nagyon nagy élmény volt ma :-)
 a dolog lényege hogy a partszakasz bizonyos részein (két részen, két sávban) apálykor a homokba leásva 65 Celsius fokos termálviz jön fel a vulkanikus tevékenységnek köszönhetően.
A népek apálykor ásóval felszerelkezve érkeznek, lemennek a partra és csak ásnak, és ásnak és ásnak :-)


Hot water beach - nemzetek olvasztógödre :-)
Belevetettük mi is magunkat a nagy buliba !
Vittünk ásót, viszonylag jó időben érkeztünk, nem voltak még 1000-en, de az apály már javában tartott. Sikerült találni egy tenyérnyi foltot ahol meleg volt a homok, itt kezdtem el ásni. Aztán jött a forró víz is, majd babakádnyi, fürdőkádnyi és 10 személyes jakuzzi méretet sikerült kiásni. Aztán jöttek a nézelődők fényképezkedők is (igencsak sok turista képein fogok szerintem szerepelni, szerte a világban) és a szomszédok is a saját gödrükkel.
Amikor már kicsit kellemetlenné vált hogy ketten dagonyázunk a több négyzetméternyi dagonyánkban és körülöttünk még rengetegen keresgélnek, szóval meginvitáltunk a tócsánkba egy párt aki a szomszédos hidegvízben szerencsétlenkedett, egy belorusz csaj és spanyol pasija, a csajok dumáltak, mi pasik ástunk folyamatosan, aztán a szomszéd gödörnek egy kis csatornát nyitottunk mert nekünk már marha melegünk volt .... élvezzék ők is, egy amerikai pár volt, dumálás velük is. Kicsivel később megunták (megfőttek) elmentek, helyükre jöttek a szállásunkról megismert francia csaj és angol srác, ők is megfőttek és elköszöntek, őket váltották a "vidám fiuk", - két német srác, folyamatosan röhögcséltek és poénkodtak, feldobták a kis medencénk hangulatát is :-)
A trükk az volt hogy a kádunk jobb oldalán feküdtünk mi, a bal oldalon volt a forró rész, valahol ott lehetett a forrás, mi nagyvonalúan ezt ajánlottuk fel mindenkinek, és ez a rész olyan forró volt hogy egy idő után már szinte elviselhetetlen volt !  :-)

Aztán jött vissza a tenger és a dagály, egyre többször tört be a hullám és a hidegvíz a kis kádba, így leléptünk, átengedtük a helyet a németeknek. Nagyon nagy élmeny volt !


.



Hahei beach :
az itteniek a világ legszebb partszakaszának nevezik, talán nem ok nélkül :-)
A naplementés képek lényege hogy tök amatőr módon és technikával készültek (mivel hogy én csináltam) nincs benne semmi trükk, utólagos színezés, stb, stb .....itt valóban ilyen egy naplemente :
 

.
.
.
.

Coromondel - Hahei beach

Ismét nyakunkba kaptuk a tájat, az Aucklandi visszatérést követően kocsiba ültünk és le délnek, Coromondel földnyelvnek vettük az irányt.

Két éve már jártunk itt, ez olvasható is volt :
  http://www.indulunk.blogspot.co.nz/2011/01/20110129-30-coromandel-fele-szulok.html

Most egy nagyon vicces helyen vagyunk, egy kemping Backpeker-es részében ( olcsó diákszállás, minimum komfort és ár,  - mint a neve is mutatja : hátizsákos turistáknak) közös konyha (tányér-lábos-étkészlet), fürdő a folyosó végén, TV -szoba, stb....de a legdurvább : az olcsóbbnál is olcsóbb a számzáras ajtós szoba, oda nincs kulcs csak számzár mert 4-5 ágyasak és bárkivel összerakhatnak, ezért nincs kulcs :-)
Mi azért a privát szobát választottuk, egy kis lyuk és egy ágy, ennyi :-)
 Van francia, holland és még kitudja mifajta lakótársunk, jópofa dolog ez. Két napot leszünk itt.

.



A cél az volt, hogy az akkori (2 éve) vihar okozta károktól lezárt részeket ismét meglessük és hajókázunk is egy kicsit a Cathedral beach azon részein ami csak a vízről közelíthető meg....ez ismét nem jött össze mert erős volt a szél, nem indultak a hajók. A partra lesétáltunk, de most dagály volt, így kicsit más képet mutatott a part mint 2 éve apálykor :


.


.


.

.

2013. február 27., szerda

Viszlát :-(

.
Elbúcsúztunk Cook-szigetektől, csodálatos hely volt !


.


.
.

...majd NZ és Auckland képei, fentről :

.

Vadászat :-)


.
.
.

.
.


.

.



.

.

...és a végére egy kis naplemente :


.